playin a new game with my hot stepsister anastasia knight indiansexmovies.mobi free sucking big massive cocks blowjob compilation movies

Seri Önerileri Açılış Haftası: 8-14 Şubat 2021

Seri Önerileri Açılış Haftası: 8-14 Şubat 2021

Selamlar, merhabalar, hoş geldiniz.

Hızlı hızlı başlayalım. Ellerindekini halleden ve yeni açılmış çeviri grupları çevirecek güzel seriler arıyor. Okurlar ise sevdiği ve bakıp beğendiği serilerin kiminin Türkçe’ye kazandırılmasını istiyor. “Keşke şu seri çevrilse.” hayıflanmaları ve “Acaba bunu nasıl duyurabilirim?” fikirleri akla düşüyor. Bazıları MangaTR Discord’una gelip öneri sunuyor -ki MangaTR sadece sunucu sitemiz, önerilerin çeviri gruplarına ulaşması gerek-, bazıları blog yazıyor, kimi zamanlar çeviri grupları “Hadi seri önerin :)” tarzı duyurularla çıkageliyor.

Fakat… Fakat…

Çeviri grupları genelde kendi buldukları ve beğendikleri serileri çevirmeyi seviyor, e malum kimi zaman elleri de dolu oluyor ve pek seri bakamıyorlar. Blog yazmak, anlatım yapmak ve onayını beklemek gerek. Ayrıca anasayfada belli sayıda blog gösteriliyor, göz ucuyla bakıverilecek. Çeviri gruplarının iletişim kanallarına (genelde Discord’dur ama gruptan gruba değişebilir) tek tek -ilgilendikleri alanlar için, grupların manga tercihleri var. Her ne kadar güzel olan serilere bayılsalar da, bazı alanları biraz daha kayırıyorlar :)- ulaşmanız gerek ve bu da biraz zahmetli oluyor -yine de merhaba deyip bir teşekkürü, sohbeti unutmayın. Bunlar da olmasa zaten…-.

Kısacası bunca yol vs. ile parça parça bir “okur-çeviri grubu seri iletişimi” gerçekleşiyor. Çok güzel kimi seriler yeraltında öylece bekliyor. Bunu dillendiren ve bir sistem kurulmasını öneren Kidemo#5959 arkadaşımızın söylediği üzerine benim de aklıma haftalık manga öneri listesi oluşturmak geldi.

Şöyle ki: Her hafta cuma/cumartesi sabahı yazdığım bloğun (Seri Önerileri 2, 3, 4, 5… hafta şeklinde) altında bulunan Disqus yorumları kısmına, önermek istediğimiz serileri yazacağız. Bu sayede hepimizin katkılarının bulunduğu güzel bir “Türkçeye çevrilebilecek mangalar” listesi oluşacak. Ufak da bir sistem ayarlarsak sanırım güzel olacak. Bu da şu kadarcık: manganın adı, manganın MangaDex linki (arkadaşlar içerisinde bölüm olmasa dahi mangaların MangaDex içerikleri genelde açılmış bulunuyor. Bu yüzden mümkün olduğunca MangaDex linklerini atmaya özen gösteriniz ki çeviri grupları serileri incelerken tüm bilgilerine rahatça ulaşabilsin ve “Bunu çevirsek ne güzel olur.” desin) vee en önemli kısım bu mangayı niçin sevdiniz, neden güzeldi, basitçecik -spoiler vermeden- konusu nedir?

Evet, bu kadarcık. Bu sayede her hafta bir sürü manga önerisi çeviri gruplarını bekliyor olacak.

Ek olarak birkaç şey: Seri önerirken mümkün olduğunca Yuri/Yaoi önermemeye çalışınız, malumunuz sitede bu tür içerikler yasaklandı ve bu türü çeviren grupların pek çoğu da başka sitelerde veya kendi sitelerinde yayın yapmaya başladı. Bu sebeple isteğinizin karşılık bulamama ihtimali yüksek. Başka… Evet, serileri önerirken +16 veya +18’lik olanları belirtebilirsiniz. Zaten çeviri grupları incelerken buna dikkat ediyorlar fakat yine de eğer baştan yorumunuzda yazarsanız çok daha güzel olabilir çünkü kimi çeviri grupları bu tarz serilerle ilgilenmiyor. İşler kolaylaşmış olur. Ayrıca Hentai seriler kesinlikle yasak.

Evet, sanırım okurlar olarak epey konuştuk. Çeviri gruplarına öncelikle emekleri için teşekkür ediyorum. Elbette sadece çeviri grubu deyip de kısıtlama yaratmayalım çeviri grubundan kastımız manganın Türkçeye kazandırılmasında herhangi emek harcamış tüm insanlardır. Bağımsız arkadaşlara da tekrar selamlarla 🙂 Evet, yorumlarda yazılan serileri inceleyip beğenir ve çevirmek isterseniz ne mutlu bizlere. MangaTR durmaya devam ettikçe bu bloglar da buralarda bekleyecektir. Bundan dolayı seri aramak ve bakmak isterseniz her zaman sizi burada bekliyor olacaklar. Ayrıca aynı seriyi beğenip de yapmak isterseniz koordine olup ortak projeye de girişebilirsiniz. İsterseniz aşağıdaki yorumlardan isterseniz duyuru açarak isterseniz de MangaTR Discord’undaki #ortak-proje kanalına yazarak ortaklık teklif edebilirsiniz.

Sanırım yazımız burada sona eriyor. İlk öneri benden gelmiş olsun:

Manga adı: Koukaku Kidoutai, diğer adıyla Ghost in the Shell (Ecchi uyarısı)
Adres: https://mangadex.org/title/5420/koukaku-kidoutai
Neden?: Böylesine kültleşmiş ve Cyberpunk kültürünün önemli anime/mangalarından biri olması sebebiyle Türkçeye kazandırılması müthiş olur.
Bonus: https://nyaa.si/view/1126071 (resmi çevirinin dijitali)

Kidemo’ya tekrar teşekkürlerle.

Birket/Kamil
Bloğun ana kaynağı: https://manga-tr.com/blogu-75323.html